Het Bestuur

Het bestuur vergaderd minimaal twee keer per jaar. Bij alle vergaderingen is de artistieke en zakelijke leiding aanwezig. In de vergaderingen worden onder meer de lopende activiteiten, toekomst plannen en verbeterpunten besproken. Voor 2024 ligt de nadruk op de nieuwe muziektheaterproductie ‘Geen Vaarwel’. Een eerbetoon aan slachtoffers van femicide. Met deze productie wil de stichting een artistieke aanzet geven, om het maatschappelijke gesprek aan te zwengelen met betrekking tot herstel – dader – slachtoffer, het geweld en de impact daarvan belichten, vanuit het perspectief van getroffenen. De muziektheaterproductie gaat in seizoen ’24/’25 in première in Amsterdam en zowel in Nederland als Vlaanderen uitgevoerd worden in theaterzalen, buurt en detentiecentra (justitiehuizen – B).

De bestuursleden doen hun werk onbetaald.

Oprichter en algemeen, creatief directeur Naomi Inez Wielinga 

is geboren te Eindhoven, maar gedeeltelijk opgegroeid in Vlaanderen, waar ze zowel thuis als op school muziek- en pianoles genoot.

Tekenen en schilderen was ook een passie van haar als kind. Op de middelbare school in Vlaanderen volgde ze de richting Bouw en Beeldende kunsten. 

Haar vader speelde piano en klarinet en gaf haar al op jonge leeftijd de liefde mee voor jazzmuziek. Uiteindelijk koos ze toch voor een studie aan de Gerrit Rietveld Academie. Toen haar moeder plotseling overleed, op 22-jarige leeftijd, was ze haar beide ouders kwijt. Ze ruilde haar schilderskwasten in voor een tweedehands piano en begon weer met het spelen van stukken uit haar oude pianoboeken, na een onderbreking van zeven jaar.

Het bracht troost en levenskracht en ze besloot om op gitaarles te gaan, waarna ze in haar eentje zingend de wereld afreisde, zichzelf daarbij begeleidend op gitaar. Overal waar ze kwam, verdiende ze geld met zingen en gitaarspelen, van de stranden in Zuidoost-Azië tot aan de rode woestijn in Australië. 

Na een reis van anderhalf jaar, werd ze zelf moeder en ontstond haar muzikale missie om kinderen de kracht en de magie van muziek mee te geven. Ze bedacht haar alter ego ‘De Liedjestovenaar’, waarmee ze hoofdzakelijk op kinderdagverblijven speelde in Amsterdam.

Samen met componist Rick Piepers begon ze in 2013 met het schrijven van liedjes voor kinderen in verschillende stijlen en ritmes, van bolero, jazz, samba en wals tot rock-’n-roll, in combinatie met lieve, ondeugende grappige teksten vanuit de verbeelding van een kind.

In 2015 richtte ze Stichting Muzikale Magie op om haar activiteiten uit te breiden in theaterzalen, festivals en andere locaties.

Ze heeft verschillende trainingen (o.a. Sounds of Change) en workshops (zang/bodypercussie) gevolgd in de afgelopen periode en in 2020 haar post-hbo diploma Muziekeducatie behaald via Aslan Muziekcentrum en sindsdien ook werkzaam als bevoegd muziekdocent binnen het primair onderwijs.  

In april 2023 mocht ze de eerste Buma Samen Muziek maken prijs in ontvangst nemen. Deze nieuwe muziekprijs voor makers van kindermuziek is een aanmoedigingsprijs én erkenning voor makers die met hun muziek en optredens bijdragen aan integratie en muzikale samenwerking tussen kinderen, ongeacht afkomst, geslacht, leeftijd of smaak.

Voorzitter Dennis Rudge

Dennis Rudge is een Nederlandse acteur van Surinaamse afkomst, geboren in Paramaribo. Hij studeerde in 1990 af aan de Toneelschool, Amsterdam. Hij speelde bij grote gezelschappen als Het Nationale Toneel, Joop van den Ende Theaterproducties BV, Het Zuidelijk Toneel, Theatergroep Hollandia, Stichting MAP en Stichting ZEP. Daarnaast is hij regelmatig op televisie te zien in o.a. Shouf Shouf de serie, Schnitzelparadijs de serie, Keizer en de Boer, Grijpstra en de Gier, Dalziel en Pascoe, Flikken Maastricht, Sorry Minister, Bellicher de serie en Welkom bij de Kamaras.

Dennis speelt onder andere voor het gezelschap ‘Wat We Doen’. Dit theatergezelschap ontwikkelt voorstellingen rondom een actueel maatschappelijk dilemma, wat ze samen met hun publiek willen uitdiepen. Ook speelt hij de levenslang veroordeelde Luc, die een dagelijkse strijd voert met zichzelf: Wat is de betekenis en zin van zijn leven? In de theatermonoloog Een van Ons van Christine Otten. Dit is ook de plek waar Dennis en Naomi elkaar tijdens het nagesprek ontmoette in 2022.

Dennis geeft advies tijdens het creatieve (maak) en schrijf proces van het script. Naomi en hij houden regelmatig ruggenspraak of Dennis dient als klankbord, als er vragen zijn.

Secretaris Marie Meeusen

Marie Meeusen groeide op vlakbij Antwerpen, studeerde taal- en letterkunde in Gent en verhuisde in 2010 naar Nederland. Marie mediteert én analyseert graag, werkt als freelance tekstschrijver/verhalenverteller, onderzoeker, redacteur, schrijfdocent én narratieve coach, in de zorg- en onderwijssector, bij schrijverscollectief Kantlijn en haar poëtische praktijk Anastanza. Anastanza legt verhalen bloot, vangt beelden die spreken, luistert naar verschillende stemmen en brengt ze samen. Met haar scherpe pen, durft ze dieper te gaan, spiegelt en toont toekomstpaden. De rode draad in haar teksten is de liefde voor mensen, wat hen tekent, bindt en drijft.

Haar liefdevolle, kritische blik op de wereld en betrokkenheid (zeker met betrekking tot het thema herstel – dader en slachtoffer), sluiten uitermate goed aan bij de doelstellingen en missie van Stichting Muzikale Magie. Meer informatie: www.mariemeeusen.nl

Penningmeester Ronald Suer

Ronald heeft onder andere jarenlang bij de ABN AMRO gewerkt als senior financial controller, voordat hij in 2015 zijn eigen administratie kantoor oprichtte voor creatieve zelfstandigen onder de naam Ronald Reken. Daarmee nam hij een grote sprong in het diepe en gaf veel bestaanszekerheid op, maar zijn hart volgen was onvermijdelijk en daar heeft hij tot op de dag van vandaag geen spijt van. Zijn leven heeft meer kleur en reuring gekregen, zegt hij zelf, met een bonte verzameling van kunstenaars en muzikanten in zijn klantenbestand. Hij moet wel opletten dat ie niet te vaak van huis is, als hij weer wordt uitgenodigd voor een concert door een relatie van hem, want naast muziek, houdt hij ook erg van fietstochten maken door de bergen met zijn vrienden en voetbal. De laatst genoemde passie kan hij gelukkig ook delen met zijn zoon.

Ronald houdt als penningmeester een goed oogje in het zeil, dat de btw aangiften op tijd gedaan worden, ondersteunt bij het opmaken van jaarrekeningen en fungeert als financieel adviseur als er vragen zijn. Hij houdt ook in de gaten dat de baten en kosten per project overzichtelijk en up to date in het boekhoudprogramma van de stichting verwerkt zijn.

Download hieronder jaarrekeningen en verslagen.

Stichting Muzikale Magie is in het bezit van een ANBI status. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling en geeft donateurs en sponsors de mogelijkheid om hun gift af te trekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.
De ANBI is toegekend per 1 januari 2021.